En mässa med utbildning

Dela denna artikel

ÄNGELHOLM Publicerad 6 december 2012 kl. 04:00
  • Kanske en lärlingsutbildning för butikssäljare kan vara något? Cynthia Moralis tar en närmare titt tillsammans med studievägledare Bodil Hellberg under utbildningsmässan i Stadsbiblioteket.HD/NST Mats Roslund

Under två dagar pågår en utbildningsmässa i Torgrummet på Stadsbiblioteket där de som är på jakt efter yrkes- eller lärlingsutbildning för vuxna kan få tips.

Cynthia Moralis tar en närmare titt på informationen om lärlingsutbildningen för butikssäljare hon just fått i sin hand. Hon var en av flera som på onsdagen besökte utbildningsmässan på Stadsbiblioteket i Ängelholm. Bakom mässan står de tio kommunerna i Skåne Nordväst, där Ängelholms kommun ingår.

– Jag kan tänka mig att jobba inom handel och i någon butik. Helst vill jag jobba i en klädaffär. Det låter jättebra att komma ut i praktik och få erfarenhet, säger Cynthia Moralis.

I Ängelholm finns en lärlingsutbildning till just butikssäljare.

– Vi har haft många här i dag från flera kommuner. Det är en utbildningsmässa för Yrkesvux och lärlingsutbildning för vuxna. Det är ett samarrangemang med Arbetsförmedlingen, säger Bodil Hellberg, studievägledare i Ängelholm.

Som vuxenlärling får man minst 70 procent av utbildningen förlagd på arbetsplatsen.

– Kommer man ut i praktik så får man kanske in en fot, säger Bodil Hellberg.

Ansökningstiden till vårterminen för flera av utbildningarna går ut snart medan andra ska sökas i januari nästa år. Mässan pågår även under torsdagen mellan klockan 12 och 14.

Michael Lundblad
0431-842 28

Textförstoring

Kommentarer

Ängelholm

Huvudnyheter