Vårdcentral raggade patienter på Bahnhof

ÄNGELHOLM Publicerad 20 april 2013 kl. 00:01

Kreativ marknadsföring eller bara dåligt omdöme? En nystartad vårdcentral får kritik för att de raggade patienter bland ungdomar på nattklubben Bahnhof.

  • Mattias Johansson Araya och Rasmus Magnusson var Bahnhofs gymnasiefest i tisdags. Helt oväntat blev de då erbjudna att lista sig hos en nyöppnad vårdcentral i Ängelholm. Om de listade sig direkt skulle de få entréavgiften tillbaka.HD/NST Mats Roslund

  • HD/NST Mats Roslund

  • HD/NST Mats Roslund

  • Direkt innanför entrén till Bahnhof erbjöds ungdomarna att lista om sig till en nyöppnad vårdcentral i Ängelholm. Men många förstod inte vad de skrev på.HD/NST Mats Roslund

  • En grupp killar från JD-gymnasiet i Ängelholm insåg för sent vad de hade skrivit under. "Killar! Jag tror vi har bytt doktor" utbrast en av dem inne på Bahnhof när han hade läst hela broschyren.HD/NST Mats Roslund

  • "Vi pratar mycket om etik i skolan och detta tycker jag definitivt var oetiskt. Det känns helt fel att de står där från Vårdkliniken och utnyttjar situationen. Ungdomarna har ont om pengar, de är lite runda under fötterna och ska ha en festkväll - då passar man på, säger Anna Ardö.HD/NST Mats Roslund

  • I förra veckan hade alla avgångselever på gymnasierna i Ängelholm och Båstad fest på Bahnhof. Temat var 50 dagar till studenten.HD/NST Mats Roslund

  • "De sa att om vi ville komma in gratis så så skulle vi skriva på ett papper som de höll fram", säger Mattias Johansson Araya.HD/NST Mats Roslund

  • "Ingen tänker väl på att byta läkare klockan tolv på natten en tisdag när man dessutom är lite berusad. Det är jättekonstigt", säger Rasmus Magnusson som känner sig lurad och utnyttjad av Vårdkliniken.HD/NST Mats Roslund

Konkurrensen mellan vårdcentralerna i Ängelholm är hård och den blev inte mindre när privata Vårdkliniken öppnade på Laxgatan i början av april.

På tisdagskvällen befann sig de båda ägarna till Vårdkliniken på nöjesstället Bahnhof. De vände sig direkt till det dryga hundratalet gymnasister från Ängelholm och Båstad som firade att det var 50 dagar kvar till studenten. Innanför entrén erbjöds ungdomarna pengar om de listade sig hos vårdcentralen.

Men frågan är hur mycket avgångseleverna förstod av erbjudandet.

– De sa att om vi ville komma in gratis så så skulle vi skriva på ett papper som de höll fram, säger Mattias Johansson Araya som kom till festen med kamrater från JB-gymnasiet.

– Men de sa inget om att de var från en vårdcentral. Vi trodde att de var från Skånetrafiken, det var den symbolen på broschyren, säger klasskamraten André Carlsson.

Killarna från JB-gymnasiet erbjöds att få entréavgiften på 60 kronor tillbaka om de skrev på. En av killarna behöll broschyren och tog sig tid att läsa den inne på Bahnhof. Plötsligt föll polletten ner:

– Killar! Jag tror vi har bytt doktor!

Dagen efter festen pratade killarna om det som hänt och André Carlsson fick onda aningar. Eftersom han bor i Grevie går han till en vårdcentral där. Han ringde därför till Vårdkliniken för att ta reda på vad händelsen på Bahnhof egentligen innebar.

– Då fick jag veta att jag hade bytt vårdcentral. När jag bad dem ta bort mig fick jag svaret att jag måste kontakta min gamla vårdcentral och be dem om hjälp.

Han är mycket kritisk till Vårdklinikens värvningsmetod.

– Jag är nöjd med min vårdcentral I Grevie och vill inte gå till en annan i Ängelholm. Hur bra reklam är det för dem när de står här bland berusade ungdomar och får dem att skriva på något utan att berätta vad det gäller, säger han.

Rasmus Magnusson var också med kamraterna från JB-gymnasiet i tisdags. Han känner sig både lurad och utnyttjad.

– Ja, det gör jag faktiskt. Ingen tänker väl på att byta läkare klockan tolv på natten en tisdag när man dessutom är lite berusad. Det är jättekonstigt.

Anna Ardö är lärare på JB-gymnasiet och mentor för killarna som var på festen. När hon hörde vad killarna varit med om reagerade hon starkt.

– Vi pratar mycket om etik i skolan och detta tycker jag definitivt var oetiskt. Det känns helt fel att de står där från Vårdkliniken och utnyttjar situationen. Ungdomarna har ont om pengar, de är lite runda under fötterna och ska ha en festkväll - då passar man på, säger Anna Ardö.

– De fick ingen information utan blev bara pålurade något, utan att kunna göra ett riktigt val. Efteråt kände sig killarna bara dumma. Det är inget bra sätt att hantera våra ungdomar.

Lars Wallin
042-489 91 24

Textförstoring

Dela

Läs mer

Kommentarer

Vitt vatten i kranen Södra Helsingborg drabbat.
I dag: 19.05 Elfsborg - HIF 24Fotboll sänder live efter matchen. 19.20 Landskrona BoIS - Syrianska

Ängelholm

Veckans Hallå! Ängelholm

Huvudnyheter

STÄNG X