88 greps vid huliganbråk

Dela denna artikel

ÅSTORP Publicerad 21 oktober 2007 kl. 13:11 Uppdaterad 21 oktober 2007 kl. 23:47
  •  JOHAN PERSSON

  •  Johan Persson

  •  Johan Persson

  •  Johan Persson

  •  Johan Persson

  •  Johan Persson

  •  Johan Persson

Ett hundratal fotbollshuliganer samlades vid 13-14-tiden på söndagen vid industriområdet i Åstorp för att slåss. Både dansk och svensk polis var snabbt på plats och omringade området. 88 personer har gripits misstänkta för våldsamt upplopp och misshandel. Ytterligare en person har gripits misstänkt för försök till dråp eller grov misshandel efter att ha försökt köra på en polisman.

Arrester runt om i Skåne håller just på att fyllas med fotbollshuliganer som svensk och dansk polis har gripit under eftermiddagen. Ett hundratal huliganer från Helsingborg, Stockholm och Köpenhamn hade samlats för att slåss på industriområdet i Åstorp. 88 av dem har gripits och är misstänkta för våldsamt upplopp och misshandel enligt Mikael Persson, informatör på polisens länskommunikationscentral.

Polisen hade full beredskap och skickade ut cirka åtta polispiketer samt dansk civilpolis som samlades utanför Hyllinge. På en given signal körde de i full blåljusutryckning ut på E4 mot Åstorp. När de kom fram till industriområdet hade fotbollssupportrarna redan drabbat samman. Polisen omringade och spärrade av ett flera hundra meter stort område.

HD:s reporter Tommy Bergström och fotograf Johan Persson befann sig på platsen och Tommy Bergström rapporterar till hd.se att det låg skadade människor på marken. Några blödde bland annat från benet.
— När polisen kom sprang fotbollssupportrarna iväg kors och tvärs. Polisen jagade dem och fick tag i ganska mycket folk.

Han berättar också att polisen filmar alla på platsen och att det vi halv två kom en buss till industriområdet, troligtvis för att föra bort supportrarna.

Enligt TT har fotbollssupportrar stämt träff för att slåss på flera platser i landet under helgen.

Några huliganer hade kommit dit i bilar och försökte fly men blev prejade av polisen och kunde inte ta sig från området. Enligt Mikael Persson hos Skånepolisen är en av huliganerna misstänkt för försök till dråp, alternativt grov misshandel, efter att ha försökt köra på en polis.
Två personer har förts till sjukhus med benfrakturer. Däremot skadades ingen polis under sammandrabbningen.

Bråket skedde inte i direkt anslutning till någon fotbollsmatch.

Sandra Jakob
042-489 94 02

Textförstoring

Läs mer

Kommentarer

Köer efter lastbilsolycka på E6 Lastbil blockerar trafiken södergående.

Åstorp

Huvudnyheter