Bjäres smaker

Dela denna artikel

Båstad Publicerad 6 december 2011 kl. 15:08 Uppdaterad 30 augusti 2012 kl. 07:56

Här hittar du alla delar i vår artikelserie om Bjäres smaker.

Rödkulla:

David och dottern Stella Lindegren blir populära bland kor och kalvar när de kommer med färska blad och äpplen.

Rödkulla frodas bland gröna kullar

Potatis:

Det är dags för de sista dagarna på potatisåkern. Nu tas vinterpotatisen upp.

Odlare satsar på tvättad potatis

Svartkål:

Svartkålssoppa med bacon och ägghalva smakar lite som grönskålssoppa.

Svartkålen - en italienare på gång

Rapsolja:

Guldgul olja. Göran Sandberg är nöjd med årets resultat av den egna rapsoljan.

Guldgul olja från Bjäre

Äpplen:

På väg mot nya tider. Sonen Per har tagit över fruktodling efter fadern Jan Henrysson.

Generationsskifte på fruktodlingen

Vindruvor:

Christer Wachtmeister skördar sina druvor, men någon bra säsong har det inte varit.

Dags för första vinskörden

Bjäre fågel:

Efter skållning och urtagning kyls kycklingarna snabbt ned med hjälp av kall luft.

Ett gott kycklingliv faller allt fler i smaken

Göran Nordander och Ing-Marie Persson är nöjda med smaken, men det har krävts några provsmakningar.

Vill bli en aktör på snacksmarknaden

"Jordgubbar är rätt så lätt att odla, men blåbär ställer odlarens tålamod på sin spets", säger Bertil Pettersson.

Bland blåbärsbuskar i Hallavara

Textförstoring

Läs mer

Kommentarer

I dag: 19.00: Allsvensk fotboll Falkenberg – HIF

Båstad

Huvudnyheter