Hur hittade du sommarjobb?

Dela denna artikel

Familjeliv Publicerad 18 februari 2012 kl. 00:00 Uppdaterad 20 februari 2012 kl. 19:28

Johan Thall, 16 år.

– Jag ringde min morbror som är lagerchef och frågade om de behövde hjälp med att tömma containrar eller annat. Det gick bra och nu ska jag jobba på lagret för tredje sommaren i rad.

– De flesta jag känner fixar jobb genom kontakter. Ett bra sätt är att snacka med sina kompisars föräldrar och höra om de känner till något om kan passa.

Vincent Goodbrand, 16 år.

– Jag följde med min styvpappa till hans företag, frågade lagerchefen om de behövde hjälp och lämnade mina kontaktuppgifter där. Nu har jag varit där två somrar och jobbar även på andra skollov.

– Ibland hjälper jag till och städar på ett solarium, det jobbet har jag fått genom min styvmammas kompis sambo! Det är ganska viktigt att ha bra kontakter, annars skulle det nog inte vara så stor chans att få jobb.

Jessica Larsson, 17 år.

– Jag gjorde som i fjol, skrev på facebook att jag sökte sommarjobb och var öppen för förslag. Om någon visste något ledigt så var jag intresserad.

– Förra året fick jag napp via en kontakt till min mamma och då jobbade jag med kontorssysslor på ett bemanningsföretag. Denna sommar fick jag jobb tack vare att min gudmor såg vad jag skrev och kollade av på sitt jobb.

Marika Rasmusson
042-489 93 73

Textförstoring

Läs mer

Kommentarer

Olycka på Ängelholmsleden Trafiken flyter igen.

Familjeliv

Huvudnyheter