Många vill hjälpa hemlösa i Helsingborg

Dela denna artikel

HELSINGBORG Publicerad 20 juli 2012 kl. 14:49 Uppdaterad 20 juli 2012 kl. 14:52
  • Över 1000 personer saknar tak över huvudet. Soppköket är ett första steg i strävan att vända utvecklingen.HD/NST Linda Stolpe Margenberg

I fredagens tidning berättade vi om Nathalie Roswall som ska starta ett soppkök för hemlösa på GA-torg med premiär söndagen 12 augusti. Responsen från helsingborgarna blev lika omedelbar som överväldigande.

– Jag har suttit i två timmar nu och svarat på över hundra mejl. Det är så otroligt mycket mer än jag hade trott. Jättekul! berättar hon vid middagstid på fredagen.

Många vill, precis som hon hoppades på, hjälpa till och servera soppa. Ännu fler ställer upp med sådant som samtidigt ska skänkas till hemlösa: mängder av kläder, skor och hygienartiklar.

Antalet medlemmar i Facebook-gruppen "Soppköket i Hbg" mer än fördubblades på några timmar och är uppe i över 200. På hd.se är de uppmuntrande kommentarerna många.

Nathalie Roswall ser nu goda förutsättningar för att ha soppkök varje söndag i stället för varannan, som planerat, och i fler timmar per gång.

– Återkommande i mejlen är att folk länge har lagt märke till hemlösheten och velat göra något men inte vetat hur. Nu finns det ett forum, säger hon.

För Nathalie Roswall förändras vardagen.

– Jag hade tänkt klippa gräset på kolonilotten i dag. Det kan jag glömma! Men vad då, det tar jag i morgon i stället.

Ett informationsmöte om soppköket anordnas på Stadsbiblioteket på onsdag klockan 16.

Joakim Björck
042-489 93 65

Textförstoring

Läs mer

Kommentarer

Helsingborg