87-årig kvinna brutalt nedsparkad av gäng

Helsingborg Publicerad 17 november 2012 kl. 03:39 Uppdaterad 17 november 2012 kl. 16:16

Kvinnan försökte stoppa gänget när de sparkade på en liten hund. Då blev hon nedslagen och överöst av sparkar. "De blev brutala och sparkade på mig tills jag började blöda", säger kvinnan om händelsen.

Den makabra misshandeln av den 87-åriga kvinnan skedde den 12 november, men det var först vid 20-tiden på fredagskvällen som händelsen kom till polisens kännedom.

Damen var ute i Helsingborg, vid korsningen Möllegränden och Södra Strandgatan vid 18-tiden den 12 november, när hon såg ett gäng bestående av fem unga killar som stod och sparkade på en liten hund som var fastknuten utanför en butik.

Kvinnan försökte få de unga männen att sluta, men när hon ropade åt dem fick hon ett hårt knytnävsslag rakt i ansiktet.

– Jag ville bara att de skulle sluta att sparka på den stackars lilla hunden, jag orkade inte se det och var helt förtvivlad. Sen blev de brutala och slog ner mig, säger kvinnan till HD/NST.

Hon föll handlöst till marken, och då gav sig killarna på henne med sparkar.

– De sparkade på mig tills jag började blöda. Jag mådde fruktansvärt illa av det de gjorde, säger kvinnan.

Kvinnan ska ha blivit liggande på marken en längre tid - utan att någon förbipasserande hjälpt henne.

– Det fanns inte en människa i närheten. Det var mörkt ute och det regnade och blåste, säger hon.

Men hon säger sig inte ha varit särskilt rädd.

– Rädd? Nej, just då var jag mest förbannad. Jag tänkte på den stackars hunden, säger hon.

Kvinnan bor i närheten och lyckades ta sig hem själv. Där blev hon liggande i flera dagar, med kraftiga blödningar från underlivet, tills hennes barnbarn kom på besök och sedan tog kontakt med polisen.

En patrull skickades hem till kvinnan på fredagskvällen för att ta upp en anmälan, men polisen har i nuläget inte mycket att gå på.

– Hon berättar att det var totalt fem personer. Fyra av dem var delaktiga i misshandeln, och de pratade på ett språk hon inte kände igen. En femte person, som inte deltog, hörde hon säga några ord på danska. Samtliga ska ha varit i 17, 18-årsåldern, runt 170 centimeter långa och alla var klädda i mörka kläder, säger Nils-Erik Svensson vid polisen i Helsingborg.

Kvinnan har i efterhand blivit undersökt av läkare och mår efter omständigheterna bra rent fysiskt. Men minnet från den hemska kvällen sitter kvar.

– Jag är för gammal för att uppleva det här, nu vill jag bara glömma allt, säger hon.

Albert Capuder
042-489 91 08

Ulf Kristiansson
042-489 91 11

Joakim Borgudd

Niklas Tjernström/NTM Nyhetsbyrå

Textförstoring

Dela

Läs mer

Helsingborg

Huvudnyheter

STÄNG X