Bilder på t-banerån sprids i världen

Dela denna artikel

Stockholm Publicerad 13 september 2012 kl. 08:54 Uppdaterad 13 september 2012 kl. 13:26
  • SCANPIX -

Bilderna på den hänsynslöse rånaren i Stockholms tunnelbana spreds under dagen på nyhetssajter världen över. Polisen har fått in många tips men ingen misstänkt har gripits.

Rånaren som lämnade sitt medvetslösa offer på tunnelbanespåret i södra Stockholm upprör inte bara i Sverige. Flera internationella nyhetsbyråer och sajter världen över har plockat upp nyheten och bilderna från övervakningskamerorna sprids nu över världen.

Söderortspolisen behandlar de tips som ringdes in till programmet Efterlyst när bilderna från övervakningskamerorna visats på tv på onsdagen.

— Vi har fått in ett trettiotal tips men det finns inget tips som pekar ut någon med namn, säger polisinspektör Dan Östman till TT.

Trots alla tips har polisen ännu inte gripit någon misstänkt.

— Ingen är gripen. Det kan vara så att den här personen var tillfälligt hitrest för att begå brott och inte är kvar i Sverige. Men om han är det har förhoppningsvis många sett bilden på honom och känner igen honom på stan, säger Dan Östman.

Polisen ska nu ta hjälp av Storstockholms lokaltrafik (SL) i sökandet efter gärningsmannen.

— Vi ska ta hjälp av SL:s ordningsvakter och trygghetscentral och be att de håller koll på om de kan snappa upp honom via kamerasystemet.

TT

Textförstoring

Läs mer

Inrikes

Huvudnyheter