Kirikou och vilddjuren

Dela denna artikel

DVD Publicerad 14 september 2007 kl. 04:00

En fristående uppföljning till ”Kirikou och den elaka häxan” (1998). Här berättar farfadern om olika episoder då lille Kirikou räddar sin by undan den onda häxan och hennes ”fetischer”, ett slags robotar med rödlysande ögon och minimal intelligens. Mixen av afrikanskt triballiv och science fiction kan verka förbryllande, men barnen köper sagan.
Animationen är enklast möjliga, men teckningarna är snygga och tittandet känns mer som att snabbläsa en bilderbok och historierna om ont och gott fängslar de minsta. Jag hade dock gärna sett att Youssou N’Dours soundtrack fått vara intakt i stället för den
rytmiskt stolpiga version som här görs av en svensk barnkör. Och snälla, måste verkligen familjen Wahlgren alltid göra alla svenska röster?

Johan Malmberg
042-489 92 31

Textförstoring

Kirikou och vilddjuren, betyg: 4

Tecknat, 2005.
Från bio.
Regi: Michel Ocelot.
Svenska röster: Benjamin Wahlgren, Ewa Fröling, Hans Wahlgren.
Bonus: Ingen.
(Scanbox)

Kommentarer

Film