Recept på Bajadera

Dela denna artikel

RECEPT Publicerad 1 februari 2007 kl. 10:32 Uppdaterad 1 februari 2007 kl. 10:35

Bajadera
Små skurna kakor från Bosnien
10 msk vatten
250 gr socker
200 gr hackade valnötter
200 gr malda Mariekex
200 gr margarin
100 gr mörk choklad
Glasyr:
100 gr mörk choklad
30 gr margarin
1 msk olja

1. Koka samman vatten och socker i en kastrull. Ta blandningen från plattan och tillsätt valnötter och de malda kexen. Låt svalna. Smält margarinet och rör ner det i kexblandningen. Häll över hälften av smeten i en skål och blanda med 100 gram smält mörk choklad.
2. Bred ut den mörka smeten i en form eller på plastfilm. Bred sedan den ljusa smeten över den märka. Kakan ska vara tre centimeter hög.
3. Smält chokladen till glasyren och blanda ner olja och margarin. Bred ut glasyren tunt över kakan och förvara i kylskåp. Skär upp kakan i små rektanglar när den kallnat.

Textförstoring

Kommentarer

Mat & Dryck

TV: Matresa genom Nordvästskåne

Här är fler "bäriga" recept

Glassiga recept

Huvudnyheter