Sparrissallad med ramslök och rabarber

Recept Publicerad 23 maj 2012 kl. 13:03
  •  Leif R Jansson / SCANPIX

4 portioner, 20 minuter

"Jag älskar när våren kommer med alla primörer efter den långa mörka vintern. Det här är en riktigt härlig vårsallad som passar bra att ta med på picknick."

10 cm rabarber

1/2 citron, rivet skal

flingsalt

1 tsk socker

300 g vit sparris

300 g grön sparris

50 g riven lagrad ost, t ex Svecia eller Prästost

1/2 rödlök, finhackad

1 näve grovskuren ramslök (alt lite purjolök och vitlök)

nymalen peppar

Skiva rabarbern så tunt du kan. Strö över citronskal, flingsalt och socker. Låt marinera i 5 minuter.

Skala den vita sparrisen och eventuellt nederdelen på den gröna. Skär av bottendelen. Koka den vita sparrisen i vatten med lite socker och salt i 2 minuter, och den gröna i lättsaltat vatten i 1 min. Spola i kallt vatten och skär i mindre bitar.

Blanda rabarbern med sparris, ost, rödlök och ramslök. Dra några varv med pepparkvarnen över. Lägg i en bunke eller skål med lock och ta med.

Textförstoring

Dela

Läs mer

Kommentarer

Mat & Dryck

Recept med bacon

Huvudnyheter