Vit chokladkräm med jordgubbar och kaksmul

Dela denna artikel

Recept Publicerad 23 maj 2012 kl. 13:03
  •  Leif R Jansson / SCANPIX

4 portioner, 20 minuter

"Världens enklaste, men också världens godaste. Vit choklad är lite för sött för mig, så jag blandar gärna ut den med något syrligt."

200 g vit choklad, rumstempererad

3 dl gräddfil, rumstempererad

250 g färska jordgubbar

4 småkakor, t ex Drömmar

Hacka chokladen och smält den försiktigt i omgångar i mikron eller i vattenbad. Rör ihop med gräddfilen. Om det skulle skära sig kan du värma krämen lite försiktigt.

Häll upp i små formar. Låt stå och stelna en stund.

Dela jordgubbarna i bitar. På plats: Garnera chokladkrämen med jordgubbarna och smula över kakorna.

Textförstoring

Läs mer

Kommentarer

Mat & Dryck

TV: Matresa genom Nordvästskåne

Glassiga recept

Huvudnyheter