Omelett modell extra allt

Dela denna artikel

Recept Publicerad 19 augusti 2012 kl. 10:24
  • På en stadig och smarrig omelett med extra allt står man sig hela dagen. Dessutom blir eventuella rester en fantastisk matlåda att ta med till jobbet. ERIK MÅRTENSSON / SCANPIX

  • På en stadig och smarrig omelett med extra allt står man sig hela dagen. Dessutom blir eventuella rester en fantastisk matlåda att ta med till jobbet. ERIK MÅRTENSSON / SCANPIX

En matig och mumsig omelett som man står sig på resten av dagen. Får du något över smakar det nästan lika gott kallt.

4 portioner, 20 minuter

olivolja

1 gul lök, skivad

1 chorizo, i slantar

6 ägg

1 tsk paprikapulver, gärna rökt

1 knippa gräslök, strimlad

salt

nymalen peppar

1 rostad röd paprika, strimlad

75 g fetaost

nyriven parmesan eller västerbottensost

färsk basilika

Hetta upp olivolja i en stekpanna med ugnssäkert handtag. Tillsätt lök och korv och fräs tills löken mjuknat och fått lite färg.

Vispa ihop ägg, paprikapulver, gräslök, salt och peppar. Häll äggsmeten över lökblandningen. Sänk värmen och stek sakta tills äggen börjar stelna. Lägg på paprika och fetaost och stek ytterligare någon minut. Strö över riven ost och ställ in stekpannan under grillelementet i ugnen på 250 grader tills omeletten får lite färg. Garnera med färska basilikablad.

TT Spektra

Textförstoring

Läs mer

Kommentarer

I dag: 19.00 Rögle-Mora i hockeyallsvenskan 19.00 FCH-Pixbo i superligan

Mat & Dryck

Bästa frukost-recepten

Mat-TV: Mitt i spenaten

Huvudnyheter