Björk bjuder in Pussy Riot

Dela denna artikel

Stockholm Publicerad 12 augusti 2012 kl. 15:27 Uppdaterad 12 augusti 2012 kl. 16:19
  • SCANPIX FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Den ryska punkgruppen Pussy Riot får stöd från allt fler håll i världen. Nu ger även Björk sitt stöd till den fängslade gruppen. Den isländska sångerskan bjuder in trion att sjunga hennes låt "Declare independence" tillsammans med henne på scen.

I helgen fick Madonna - som i veckan som gick uttalade sitt stöd till Pussy Riot - känna på de ryska makthavarnas missnöje. Den ryske politikern och diplomaten Dmitrij Rogozin kallade Madonna för en "moraliserande slampa" på Twitter.

Pussy Riot är åtalade för huliganism efter att ha genomfört en regimkritisk performance i en kyrka i Moskva. Andra som gett gruppen sitt stöd äår Red Hot Chili Peppers, Patti Smith och Sting.

TT

Textförstoring

Kommentarer

Nöje

Huvudnyheter