Rest in sleaze

Dela denna artikel

SKIVOR Publicerad 3 september 2005 kl. 12:00

Nu väller glamvågen fram och därför är det extra kul att ett svenskt band finns i främsta ledet.

Första gången jag såg de fyra stockholmsgrabbarna i Crashdïet var när deras video till "Riot in everyone" började rulla på ZTV tidigare i år. Den var sensationellt bra. En suverän mix av Dokken, King Kobra och Warrant, med en refräng som satt som ett par tajta spandexbrallor.

Men jag var tveksam om konceptet skulle hålla för ett helt album. Men Crashdïet håller och "Rest in sleaze" är rena drömmen för en gammal älskare av klassisk partyhårdrock. Crashdïet har fått till tio starka låtar, varav "Breakin the chainz", "Needle in your eye", "Out of line" och "It's a miracle" sticker ut lite extra.

Om det här bandet bara är beredda att jobba stenhårt kan de slå igenom på bred front.

Stefan Lindqvist
042-489 90 36

Textförstoring

Crashdiet: Rest in sleaze, betyg: 4

Hårdrock
(Stockholm records)

Kommentarer

Skivor

Huvudnyheter