Gunnar Hoffsten revival: Revival march

Dela denna artikel

Skivor Publicerad 13 mars 2009 kl. 04:00

En 60-årig institution i Östergötland har fått en värdig slutpunkt. Redan 1946 var jazzlegendaren Gunnar Hoffsten med i bildandet av en orkester som i olika skepnader höll sig kvar på estraderna fram till 2006, då åldern tog ut sin rätt och trumpeten lades på hyllan. Men innan dess, 2001, tog dottern Louise Hoffsten initiativ till en sista inspelning med de grånande herrarna. Nu släpps äntligen plattan som är fylld av svängig tradjazz av välkänt märke.

Några av Gunnars egna kompositioner finns här – "I confess" och "National boogie" – men i övrigt är det standards av till exempel Fats Waller och T-Bone Walker som bandet med säkra händer svingar sig igenom. Det låter som det ska om ett halvt storband, men när Louise Hoffsten tar sig an sången lyfts det hela ett snäpp, förstås.

Mattias Grenholm

Textförstoring

Gunnar Hoffsten revival: Revival march, betyg: 3

Jazz (Courtstone Music/Border)

Kommentarer

Skivor

Huvudnyheter