Hela gänget finslipar nöjezkvällen

Dela denna artikel

PERSTORP/HÄSSLEHOLM Publicerad 24 oktober 2008 kl. 04:00
  • And it’s an itsy bitsy teenie weenie...” Lottie Kvick, Sophie Sjörén, Josefine Larsson och Carola Ohlsson sjunger och showar. Frida Jonson

  • Kristian Petersson över koreografi med ”mikrofon” för att få verklighetskänsla. Frida Jonson

Kvällen är tillägnad koreografi och det är bara dagarna före genrepet för Nöjezbolaget. Under aulan på Centralskolan i Perstorp lyser gula väggar upp musiklektionssalen.

– En, två, tre också runt, Josefine Larsson räknar högt.

I morgon, lördag, uppträder de under ledning av Samuel Bergh på kulturhuset i Hässleholm. Det blir en ”Nöjezkväll för alla” och repertoaren utlovas vara mycket bred med allt från schlager, pop, rock, hårdrock och lite jazz, swing och country.

– Även svenskt 50–60-tal, förhoppningen är att alla som kommer dit ska känna igen sig i någon låt, säger Kristian Petersson, som är en av originalmedlemmarna.

Det är andra året i rad som de bjuder på show med Samuel Bergh, men de flesta arbetar med musik även till vardags.

Sammanlagt är det sex sångare, nio musiker plus gospelkören samt flera gästartister som ska underhålla under kvällen. Konferencierer är Mats Olofsson och Roger Liljenberg som vanligtvis jobbar med Danne Stråhed.

Nöjezbolaget fyller fem år efter vad som startade som en engångsgrej 2003 på en karneval.

– Sen bara flöt det på, säger Kristian Petersson.

I januari satte han, Tomas Nilsson, Lottie Kvick och Samuel Bergh sig ner och började spåna inför lördagens event. 90 låtar startade de med för att sedan få ner det till ett två och en halv timme långt program. Nya medleyn skulle sättas ihop och stämmor och koreografi ska tränas in.

På lördag gäller det.

– Det är klart lite nervöst men det ska man vara, det är en sådan kick sen, säger Kristian Petersson som inte utesluter att det blir en ny show nästa år, trots allt slit.

– Kanske, viljan finns säkert om det finns möjlighet, säger Kristian Petersson.

Frida Jonson
042-489 90 00

Textförstoring

Kommentarer

Perstorp

Huvudnyheter