Kaj Seger bokdebuterar med infall och underfundigheter

Dela denna artikel

PERSTORP Publicerad 28 september 2009 kl. 04:00
  • E-bidrag är inte lätt att förstå sig på minsann. Niklas Gustavsson

  • Kaj Seger, lärare, rektor, politiker och pensionär. Nu kan han lägga till författare på sitt visitkort också. Niklas Gustavsson

Kaj Seger har under ett långt yrkesliv som lärare och rektor blandat med fritidspolitiskt arbete samlat på sig en hel del erfarenheter. En del av dessa har han nu samlat i en bok med teckningar och småtexter liknande de som förr i tiden kunde läsas i böcker av till exempel tecknaren Poul Ströyer. Boken, som är hans författardebut, heter Infall.

– Det är en del självupplevt och en del som jag fått mig berättat. En del är också diktat naturligtvis. Jag tycker att det är rätt kul att ha en personlig hälsning att skänka vänner och bekanta. Och kan jag sedan sälja några stycken är det extra roligt, säger Kaj Seger.

Han har tecknat under hela livet och roade bland annat sina klasskamrater med karikatyrer av lärarna på skolan där han själv läste till lärare.

– Men karikatyrer är det inte i boken. Karikatyr ska komma underifrån och det perspektivet tappar man när man blir äldre. Jag kan ju inte gärna göra karikatyrer av mina kollegor i fullmäktige.

Han har gjort en del försök att komma med i dagstidningarna med aktuella teckningar men inte riktigt lyckats.

– Man ser inte sånt i tidningarna idag och jag tycker det är lite synd. Men jag kommer aldrig att hamna på tidningarnas kultursidor eftersom det jag skriver är begripligt.

Stärkt av framgången har Kaj Seger redan påbörjat arbetet med en andra bok, den här gången funderar han på illustrationer i akvarell istället för bara svart/vitt..

Kristina Lindquist

Textförstoring

Kommentarer

I dag 12.15 Maria Winberg Nordström (FP) intervjuas i HD:s valstuga - livesändning på hd.se.

Perstorp

Huvudnyheter