Brunnström får chansen i sitt drömlag

Dela denna artikel

Ishockey Publicerad 16 augusti 2011 kl. 18:59
  • Brunnström i Dallas-tröjan. Donna McWilliam

Nu är det bekräftat att Fabian Brunnström har fått ett try out-kontrakt med Detroit Red Wings. "Det kunde inte ha blivit bättre", säger Jonstorpskillen.

Fabian Brunnström har legat i hårdträning under sommaren i väntan på NHL-chansen. Om tre veckor sticker forwarden över till Detroit för att försöka spela till sig ett kontrakt.

– Det är världens bästa hockeylag. Av de 30 klubbarna i NHL hade jag hoppats mest på Detroit, säger Fabian.

Kontraktet innebär att 26-åringen ska spela och träna med Detroit under träningslägret som pågår i cirka en månad. Där deltar både klubbens NHL-och AHL-lag.

– Bara att få erbjudandet att komma dit är jättestort för mig. När de väl hörde av sig tvekade jag inte en sekund. Det är en stor ära.

Fabian berättar att Detroit varit hans favoritlag sedan barnsben. Han minns även hemmamatcherna mot klubben under hans tid i Dallas Stars.

– Det var alltid mycket fans till Red Wings på matcherna i Dallas. Många följer laget och de vill ha spelare som verkligen lirar hockey. Alla jag har pratat med säger att det är en toppklubb som är som en stor familj, säger Fabian.

Detroit har i dagsläget 14 forwards under kontrakt. Laget innehåller som bekant en handfull svenskar; Henrik Zetterberg, Niklas Kronwall, Tomas Holmström, Nicklas Lidström, Jonathan Ericsson och Johan Franzén. Nu vill Fabian Brunnström sålla sig till den skaran - men konkurrensen är tuff.

– Det skadar självklart inte att det finns så många svenskar i laget, jag har träffat och snackat en del med dem tidigare. Det var det här jag ville hela tiden och nu gäller det att toppa formen, säger Fabian.

Linus Ahlin
042-489 90 30

Textförstoring

Läs mer

Kommentarer

Pågående biljakt på väg 21 Polis jagar fordon misstänkt rattfyllerist.

Sport

Huvudnyheter