Klubbarna hjälper Hellkvist i kampen

Dela denna artikel

ALLMÄNT Publicerad 27 april 2012 kl. 04:00 Uppdaterad 14 maj 2012 kl. 09:00
  • Björn HellkvistHD/NST Johan Persson

Småklubbarna utmanar varandra i kampen mot Parkinson. Bergandy och Skälderviken var först ut. På hd.se redovisar vi föreningarna som stöttar Björn Hellkvists fond Shaking Generation.

Engagemanget inom regionens idrott är stort för Björn Hellkvists fond mot Parkinson, Shaking Generation.

Stora föreningar som Rögle, Landskrona Falcons och HIF har samlat in pengar i samband med matcher och andra arrangemang. Småklubbarna i regionen vill inte vara sämre och visar att idrotten är en stor familj, oavsett vilken gren man utövar.

Det var Ulf Bengtsson, ordförande i IK Bergandy som kom på idén att utmana de andra idrottsklubbarna i nordvästra Skåne.

— Vi i IK Bergandy utmanar er att ställa upp med en slant, vi har lagt 1 000 kr till Björns fond, Shaking Generation, mot Parkinsons sjukdom. Nu hoppas jag att vi föreningar i Helsingborg med omnejd gör en liknande sak, säger Ulf Bengtsson.

Skäldervikens IF:s A-trupp har anammat utmaningen och har redan samlat in över 2 000 kronor.

Bollen är i rullning. Nu är det upp till övriga föreningar, oavsett idrott, i området att hänga på.

Björn Hellkvist kommer löpande informera HD vilka klubbar som bidragit och vi kommer därefter att redovisa klubbarna på hd.se.

— Vi gör det här för att ge även de mindre föreningarna en chans att synas. Björn Hellkvists historia har berört många i det område där vi verkar. Den här insamlingen visar att idrotten engagerar och förenar över alla grenar, säger HD:s sportchef Lasse Mauritzson.

Tomas Nilsson
042-489 90 34

Textförstoring

Shaking Generation

Obs, nytt bankgiro!

Bankgiro (SEB) Clearingnummer 5201, kontonummer - 11-610-96 märk talongen "Shaking Generation - Björn Hellkvist".

Resultatet redovisar vi här på hd.se

Läs mer

Kommentarer

Sport

Huvudnyheter