Petad Lilja sneglar mot Rögle

Ishockey Publicerad 18 januari 2013 kl. 04:00
  •  Rich Schultz

NHL-backen Andreas Lilja har skickats ner till farmarlaget. Nu kan backveteranen flytta hem till Sverige igen. "Rögle ligger väldigt högt upp på listan", säger han.

NHL drar igång igen natten till söndag, men för den NV-skånska backgiganten Andreas Lilja blir det inget spel i Philadelphia Flyers.

Han har i stället blivit nerskickad till Adirondack Phantoms i AHL.

– Jag åker ner till farmarlaget i dag (läs i går) och det är tufft att bli upplockad av någon annan klubb i NHL vid den här tiden eftersom de har satt sina trupper. Vi får se hur länge det blir att jag stannar där, säger Andreas Lilja när Sporten når honom på telefon i USA.

Under onsdagen blev 37-åringen uppsatt på waivers-listan, vilket betyder att övriga NHL-klubbar har 24 timmar på sig att ta över hans kontrakt.

Nu är det dock AHL som gäller för Lilja vars framtid är oviss.

– Jag kan egentligen göra vad jag vill nu, men jag har inte kommit så långt ännu. Just nu är det bara att gå ner i farmarlaget och köra, sen vet jag inte vad som händer, säger Lilja.

Under NHL-lockouten berättade den storvuxne försvararen att han var sugen på att komma hem och hjälpa Rögle om säsongen i Nordamerika ställdes in.

Att flytta hem till Sverige lockar honom efter Philadelphias beslut.

– Ja, det är klart att det lockar. Samtidigt har jag ett liv här med barn i skolan och så vidare. Kommer jag hem nu blir det kanske för gott, men det hade nog varit en trygghet att bo i Sverige i några år. Det beror på var jag vill att karriären ska sluta, säger Lilja.

Var ligger Rögle på din lista om du flyttar hem?

– Rögle ligger så klart väldigt högt upp. Jag vill inte säga varken för mycket eller för lite utan får ta mig en rejäl funderare. Det händer väldigt mycket runtomkring mig nu och ibland är det inte fel att sätta sig ner och tänka i lugn och ro.

Lilja berättar att hans framtidsbeslut troligen inte kommer att dra ut på tiden.

– Jag vill ju inte spela i farmarlaget. Jag vet att jag är en tillräckligt bra spelare för att kunna spela var som helst och det är det som irriterar mig just nu. Jag vill komma fram till något så snabbt som möjligt, säger Lilja.

Linus Ahlin
042-489 90 30

Textförstoring

Dela

Läs mer

Kommentarer

Sport

Huvudnyheter