Dubbla förluster för Lindstedt

Dela denna artikel

Tennis Publicerad 1 augusti 2012 kl. 18:51 Uppdaterad 1 augusti 2012 kl. 21:18
  • SCANPIX JANERIK HENRIKSSON

Först slogs Robert Lindstedt tillsammans med Johan Brunström ut ur herrdubbelturneringen. Senare förlorade han i mixed tillsammans med Sofia Arvidsson. Det italienska paret Vinci/Bracciali vann med 6—3, 4—6, 10—8.

Först slogs Robert Lindstedt tillsammans med Johan Brunström ut ur herrdubbelturneringen. Senare förlorade han i mixed tillsammans med Sofia Arvidsson. Det italienska paret Vinci/Bracciali vann kvällsmatchen med 6—3, 4—6, 10—8. Den knappa förlusten innebär att Sverige inte har någon deltagare kvar i den olympiska tennisen.

Trots imponerande spel i första omgången mot bland annat Novak Djokovic blev Lindstedt/Brunström utslagna i två raka set i andra omgången. Kroaterna vann med setsiffrorna 6—3, 6—2, utan att svenskparet var i närheten av att kunna hota dem. I andra set kunde Cilic, i vanliga fall mestadels singelspelare och Dodig gå upp i 5—1-ledning och avgöra matchen.

Även de regerande OS-mästarna, Roger Federer och Stanislas Wawrinka, Schweiz, slogs ut i den andra omgången. Det israeliska paret Jonathan Erlich/Andy Ram vann med 2—1 i set. Federer/Wawrinka besegrade Thomas Johansson/Simon Aspelin i finalen i Peking för fyra år sedan. Federer är dock kvar i singel.

TT

Textförstoring

Kommentarer

OS

Huvudnyheter