Kvinnoaktivister bortförda i Donetsk

Dela denna artikel

Donetsk Publicerad 16 juni 2012 kl. 16:22 Uppdaterad 16 juni 2012 kl. 16:40
  • SCANPIX FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Tre medlemmar av den ukrainska feministiska aktionsgruppen Femen fördes bort i Donetsk i fredags, inför EM-matchen mellan Ukraina och Frankrike, rapporterar organisationen på en av sina kontaktsajter på internet.

Femen slog larm när inte de tre kvinnorna hörde av sig och fick kontakt igen först vid ett-tiden på natten — då kvinnorna ringde från ett bårhus i staden, dit de enligt Femen tagits av företrädare för säkerhetstjänsten SBU.

Femen har genomfört en rad uppmärksammade protester mot framför allt prostitution och sexhandel i Ukraina och har lovat att agera även i samband med fotbolls-EM.

TT

Textförstoring

Kommentarer

Utrikes

Huvudnyheter