Plats för fler matgäster i Kabyssen

HÖGANÄS Publicerad 25 januari 2006 kl. 04:00
  • Restaurangskolan är trångbodd. Nu får de en helt ny matsal som byggs på den nuvarande som blivit för liten. Foto: Anette Rantala

Restaurangskolans matsal byggs ut för att kunna ta emot fler gäster. I september ska den nya tillbyggnaden med plats för 50 matgäster vara klar.

— Det är positivt. Ett önskemål som vi haft ända sedan utbildningen startade 2001, säger programrektor Ulrica Leijon-Hoff.
I dag ryms bara 30 matgäster i restaurangen Kabyssen på Kullagymnasiet. Där serverar hotell- och restaurangprogrammets elever en trerättersmeny till en billig peng flera dagar i veckan som en del av undervisningen.
— Det är nästan alltid fullbelagt, säger Ulrica Leijon-Hoff.

Under våren ska spaden i jorden för tillbyggnaden på 100 kvadratmeter. Förutom en helt ny restaurang så blir det ett efterlängtat arbetsrum åt lärarna. Den gamla matsalen byggs om till klassrum med fyra undervisningskök, för hemkunskapsundervisning. Ett sådant var planerat redan när skolan blev gymnasium, men prutades då bort. Hemkunskap står inte på skolans schema, men Ulrica Leijon-Hoff tror att många elever är intresserade av ämnen som exempelvis vegetarisk matlagning på det individuella valet.
— Och i vårt restaurangkök får inte vem som helst gå in. Man måste vara testad för till exempel salmonella.
Om- och tillbyggnaden beräknas kosta 2,7 miljoner kronor. Det är 700 000 kronor dyrare än planerat eftersom undervisningsköken inte fanns med från början.

Anette Rantala
042-489 93 39

Textförstoring

Dela

Kommentarer

I dag: 15.00 Halmstad-HIF i fotbollsallsvenskan. Direktrapportering.

Höganäs

Veckans Hallå! Höganäs

Huvudnyheter